Sila2 mengklik yer....TQ

Thursday, March 1, 2012

Tumpang Lalu....ponn2..pinpin.....

As Salam

Pergh.... giler jam ari ni, katanya ada accident kat kepong between motor ngan bas. Yg penunggang motor
dah berselubung with plastik itam, so paham2 sudah yer.

Aku lak udah la kuar terlambat ari ni, hinggatkan boleh jln lengang-lengok sampai opis...tup2 sampai jer kat kawasan sblm stesen komuter udah merangkak cam ulat bulu...xper cool lagi hinggat cam ari2 biasa. Walaupun jadi ulat bulu tetap gak begerak. Rupernya ari ni bkn specis ulat bulu yg merangkak tapi ulat bulu malas...merangkak kejab, melepas penat berjam2.

Tetiba ada sebiji wira...ikut sesuka hati x kasi salam pengenalan terus jer mencilok. Kepala aku dah start nak bertanduk la plak.. Aku plak skrg ni nak kena mencilok dari kanan terus nak masuk kiri, lane ada 3..nak kena tumbuh tanduk tinggi skit ari ni....kasi salam pengenalan, ingat nak masuk dengan tertib n sopan santun, tetiba keta2 yg ada x mau kasi masuk...ehemmmm...main kasar nampak... So tanduk aku dah naik runcing, aku belari kedepan cari space yg agak2 aku boleh masuk, melintang kat situ buat muka bodo, cik matmot (biker la tu) plak dok main picit2 bunyi...aku masih ngan stunt "buat bodo" sampai aku dpt mencelah dengan salam pengenalan tidak aku padam.

Mmg adventure aku rasa ari ni...kena plak minah depan aku punyalah nak cepat, konon dah hangin tersangkut punya pasai, nak menyodok jer mujur x tersodok devider. Macam2 betullah...

Kesabaran adalah separuh dari iman, tapi dizaman skrg ni aper yg aku observe, kesabaran tu dah semakin menipis so maksudnyer keimanan juga semakin luntur la tu kan...

Renung2kan sampai termenung.....

5 comments:

  1. huhu..kalau semua naik basikal tgh2 high way..mesti xjam kan?huhu...

    ReplyDelete
  2. Selalunya time memandu ni paling banyak kena bersabar... hehe...
    boleh buat banyak pahala tu :D

    ReplyDelete
  3. bestnya tgok org lain ada lesen n drive kereta laju2x.. huhu, kita tk ada lesen, bukan tk mau buat lesen, tpi umur tk cukup lagi..:D

    ReplyDelete
  4. salam sukses gan, bagi2 motivasi .,
    Hargailah hari kemarin,mimpikanlah hari esok, tetapi hiduplah untuk hari ini.,
    ditunggu kunjungan baliknya gan .,.

    ReplyDelete
  5. Nice blog :)
    salam kenal sobat :)
    di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

    ReplyDelete