Sila2 mengklik yer....TQ

Monday, January 17, 2011

Kenangan mengusik kalbu.....

Salam n Hai.....

Hari ni aku teringat zaman persekolahan aku dulu.....mmg seronok, xder beban dikepala...
Yang ada hanya plan2 nakal nak mengenakan org...abih2 pun melepak ngan geng2 P.G Gals aku....ecehhhhh..aku ada geng tu....aku rasa kalau sebut nama group ni sure depa2 kat sekolah tu kenal punya...dengan nakal, dengan kerek, dengan langsinyer....cukupppp....

Bkn bebudak jer kenal...cikgu2 pun naik loteh nak melayan kerenah2 kami...

Port paling popular merendek (kata2 hikmah zaman batu) kat PETAMA shooping complex..
Masa tu plak kat Medan Mara ada port Roller Skate..puhffff....mmg giler la pikirkan semula
Ari2 pie perabih duit belanja melepak kat Roller World tu...pusing2 tah beraper round sampai naik penin
Lagu glamour masa tu Final Countdown...perghhh...mmg kalau dlm Roller World tu 10 kali pun pasang lagu tu tetap layan....

Pas2 beg kami sedondon...seme tempah kat PETAMA...beg cerut dgn bebagai2 gamba canggih....(zaman tu buku bkn cam zaman skrg ni....tu pun kalau aku rajin nak bawa buku teks..kalau x aku bawa buku tulis jer.....  aper2 copy n paste jer dari kawan - tapi x le semudah copy n paste skrg ni)

Kasut lak....1 geng pakai kasut brand Warrior - baru nampak ganazzzz..... kain steng (banjir) tah maner banjir aku pun x tau...... stokin x main yg tinggi2 seme steng2 (singkat la tu) jer...

geng2 sekolah......seme comel2kan...
mmg giler la kalau di ingatkan masa dulukala......geng2 aku pun skrg ni seme dah jadi mak org.....

Tapi kata org2 tua ni selalunya menjadi gak..dulu puas la nenek aku beleter n kadang2 terlepas kat mulut dia 
"tau la satu hari nanti bila ko dah ada anak" ermmmm....ayat2 tu mmg selalu terngiang2 kat
telinga aku bila anak2 aku test2 market kat aku .... aku tau nenek aku tu bkn bermaksud mendoakan benda2 yg x baik pada aku, cumer kadangkala hati dia terlalu terluka dek kerana sikap aku...

Tapi 1 kebaikan yg aku dpt dari kenakalan aku tu adalah aku tau tektik2 n biler masa anak2 aku nak kencingkan aku....so kira2 aku belajar dari pengalaman kan...

Aper2 pun jgn sakiti hati ibubapa n penjaga...mereka lebih tau...BETUL TAK.....



5 comments:

  1. Saya pun suka zaman sekolah...kenangan terindah...seronok!

    ReplyDelete
  2. hai akak..salam perkenalan..zaman remaja akak tahun bila ek?

    ReplyDelete
  3. kenangan yg x mungkin dpt diulangi semula...jadi adik2 n anak2 hargailah masa yg ada....

    ReplyDelete
  4. 4D3N MEDAN LAKE TOBA TOUR
    (1Nite Parapat, 1 Nite Berastagi, 1 Nite Medan
    --------------------------------------------------------------------
    DAY 01 : ARRIVAL MEDAN – TEBING TINGGI – PARAPAT (L,D)
    Arrival at Kuala Namu International Airport. After customs clearance, meet our representative and Tour Guide who will take you to start the tours by using tourist Coach or Van. Transfer to the local restaurant for lunch. Then, depart to Parapat-drive along the road which offers the endless view of Rubber and Oil Palms Plantations through the journey. Stop should be made at Pematang Siantar for shopping of local product such as Kacang Tumbuk “Ting Ting, Teng Teng”, Other snacks Etc. Arrived in Parapat then check in to hotel for overnight stay, the rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the local restaurant.

    DAY 02 : PARAPAT – SAMOSIR ISLAND – BERASTAGI (B,L,D)
    After breakfast at hotel, ready for Samosir island excursion by Boat to visits
    Tomok village, to see the Tombs of The King Ompu Sidabutar & Shopping place. Ambarita village, to see the Traditional Batak village with ancient megalithic Furnitures. Return to Parapat for lunch at local restaurant. Afterwards proceed to Berastagi–a mountains resort with it’s refreshing weather and magnificent mountains scenery which has an abundance of Flowers, Vegetables and Fruits. En-route stops at Panorama Simarjarunjung hill (Sanitary stop),Sipiso-Piso waterfall. Arrived in Brastagi then to visit the Central Fruits Market (Shopping Place). Afternoon check in to hotel. The rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the hotel or local restaurant.

    DAY 03 : BERASTAGI – MEDAN (B,L,D)
    After breakfast, proceed on two hours down the hill to Medan. Visit Lumbini Park. Arrival in Medan then city sight seeing to visit a several points of interest such as the Maimoon Palace, Al-Matshun Grand mosque. After lunch at the local restaurant, and then proceed to the shopping areas as follow Danar Hadi Batik emperium and others whole Batik sellers in Medan, including to Pasar Ikan market and Malls. Afternoon check in to hotel for overnight stay. Dinner served at the local restaurant.

    DAY 04 : HOTEL – AIRPORT (B)
    After breakfast, free program before transfer to the airport for your flight home..END OF SERVICE





    Thanks /Regards

    HAMZAH SARAGIHTour Guide Medan Sumatra Utara - IndonesiaTelp // WhatsApp : +62 821 602 111 06 Email : hamzahsaragih@ymail.comWeb : http://hamzahsaragih.blogspot.comFacebook : Hamzah Saragih Ym : Hamzah SaragihBB : 512113B1

    ReplyDelete